Je ziet tegenwoordig steeds meer groene daken, niet alleen in dorpen, maar ook in de binnenstad, soms op woonboten zelf. Er zijn speciale systemen waarmee u zelf eenvoudig een groen dak kunt aanleggen. Hiervoor heeft u geen vakkennis nodig en geen speciaal gereedschap. U kunt dit namelijk doen met matten die zijn gemaakt van Sedum. Sedumplantjes zijn kleine plantjes die het hele jaar door groeien, zonder dat je ze veel water hoeft te geven.

Het voordeel van een groen dak voor het milieu

U weet ongetwijfeld dat planten nodig zijn om de lucht te verversen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer bomen de CO2 in de lucht verversen. Hoe meer natuur er aanwezig is, hoe beter de kwaliteit van de lucht. Het is daarom vooral voor grote steden belangrijk dat er steeds meer groen wordt geplaatst. Een groen dak is daarom goed voor het milieu.

Succulent, Sedum, Violet, Exotische, Crassulaceae

Het voordeel van Sedumplantjes

Als er meer groen in de stad komt, is dit beter voor het milieu. Planten zorgen namelijk voor de verversing van lucht. Het voordeel is dus ook dat je niet veel onderhoud hoeft uit te voeren aan je dak. Deze plantjes genieten gewoon van het regenwater en ook als er een tijdje weinig regen is dan groeien ze gewoon door. Ook voor het aanblik zijn de plantjes de moeite waard. Sedum verandert namelijk van kleur, en het is niet exact aan te geven wanneer en naar welke kleur. Dit levert soms mooie daken op. Vooral in de binnenstad kan dit het aanblik behoorlijk opfrissen.

Muurpeper, Sedum, Dikke Plaat Kas, Bloeiwijze, Bloemen

Zelf eenvoudig je Sedumdak aanleggen

Zoals we al even kort genoemd hebben, zijn er aparte matten beschikbaar waarmee je zelf eenvoudig een Sedumdak kan aanbrengen. Het is vooral geschikt voor platte daken maar ook op een schuin dak is het mogelijk om een Sedumdak is aan te brengen. We raden je aan om te kiezen voor een Sedumdak cassette, dit is de ideale oplossing omdat je het dak alleen nog hoeft voor te bereiden en de lagen dan eenvoudig kan aanbrengen.

 

Categorie├źn: Milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *