Wellicht heb je het al eens gezien, een dak dat is voorzien van planten, dit is niet alleen bedoeld omdat mensen het mooi vinden, het is ook nog eens beter voor het milieu. Vooral in een grote stad en in de binnenstad zijn er vaak weinig bomen en planten te vinden. Het aanbrengen van meer groene daken kan dit probleem verhelpen of in ieder geval een stukje beter maken. De kleine plantjes op een dak zorgen namelijk wel gewoon voor een betere luchtkwaliteit. Het onderhoud van een Sedumdak stelt bovendien niet zoveel voor. Kies voor de eenvoudige Sedumdak Cassette en laat je verrassen door het gemak.

Groene daken zijn goed voor het milieu

Planten en bomen zijn nodig om de luchtkwaliteit te verbeteren. Verse lucht kan je huis niet krijgen zonder natuur in de buurt. Planten zorgen namelijk voor de verversing van CO2. Het is daarom een goede ontwikkeling dat er steeds meer groene daken in de binnensteden komen. Hierdoor is het niet per se nodig dat er extra natuur wordt aangelegd, omdat de huizen in de binnenstad zelf al genoeg natuur hebben.

Mexico, Succulent, Plantkunde, Vegetatie, Sedum

Het onderhoud van een Sedumdak

Een ander groot voordeel is het onderhoud van een Sedumdak. Je hoeft er vrijwel niets aan te doen. De eerste weken wanneer je werkt met Sedumdak cassettes Is het wel verstandig om de plantjes goed nat te maken. Vervolgens hoef je eigenlijk geen water meer toe te voegen. De planten hebben niet veel water nodig en groeien het hele jaar door.

Gewone, Huislook, Dikke Plaat Kas, Plantaardige

Kies voor de Sedumdak cassette

Je kan kiezen voor speciale matten om een Sedumdak aan te brengen maar er zijn ook zogenoemde Sedumdak cassettes. Met deze speciale matten kan je het helemaal eenvoudig Aanbrengen, je hebt hier zelf geen gereedschap of speciale kennis voor nodig.

Categorie├źn: Milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *