Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen Nederlandse huishoudens. Dit valt te verklaren door de negatieve gevolgen op het klimaat, die ons huidige verbruikspatroon heeft. Daar komt bij, dat men de belastingen op het verbruik van grijze stroom en gas wil verhogen. Door milieubewuster en duurzamer om te gaan met energie, bespaart u zodoende ook direct op de energiekosten! Er zijn verschillende manieren om duurzaam om te gaan met energie. Wij spraken met een elektricien uit Breda, die ons hier meer over kon vertellen. Deze elektricien helpt woningbezitters regelmatig bij het aansluiten van zonnepanelen en thuisbatterijen.

Zonnepanelen op het dak van uw woning plaatsen

Hoewel het gebruik van zonnepanelen wellicht niet de meest eenvoudige manier is om duurzamer om te gaan met energie, levert het u een flinke besparing op. In plaats van grijze stroom van uw energieleverancier af te moeten nemen, wekt u voortaan zelf groene stroom op. Deze stroom kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een zonneboiler van voldoende energie te voorzien. Zo wordt uw woning van warm water voorzien, zonder dat u dit nog iets kost. Voor de zon hebben we immers nog nooit hoeven betalen. Er zijn verschillende voordelen om zonnepanelen op tweede woning te laten plaatsen.

Tip: laat u voorafgaand aan het plaatsen van de zonnepanelen adviseren over de mogelijkheden, die u hierbij heeft.

Combineer zonnepanelen met een thuisbatterij

Wanneer u zonnepanelen op het dak van uw woning heeft laten plaatsen, kunt u deze combineren met een zogenaamde thuisbatterij. De thuisbatterij, die momenteel nog sterk in ontwikkeling is, biedt de mogelijkheid om groene stroom tijdelijk op te slaan. Zo hoeft u niet direct alle opgewekte groene stroom te verbruiken of te verkopen aan het stroomnet. Ook bij de aanschaf van een thuisbatterij is het belangrijk om u te laten adviseren. Houd er rekening mee dat de thuisbatterijen in de komende jaren nog veel verder ontwikkeld zullen worden.

Categorieën: Duurzame energieMilieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *