Misschien ga jij aan het einde van de winter of aan het begin van de lente weer lekker skiën of snowboarden? Het is belangrijk dat je natuurlijk niks vergeet bij het inpakken. Je neemt alles mee, en misschien neem je ook wel je eigen ski-spullen mee, of je huurt ze op de locatie zelf. Je ski kleren moeten dan wel perfect zitten, en vooral je schoenen, want anders is het skiën de hele week onprettig. Maar hoe zorg je ervoor dat je zeker weet dat alles weer past? We adviseren een bootfitting op maat. De schoenen worden dan aangemeten en aangepast naar de juiste maat. Je bootschoenen zitten dan als pantoffels! Soms hoeven de schoenen alleen gefoamed te worden, maar soms moet er ook gewerkt worden met speciale zooltjes.

 

Het kan natuurlijk zijn dat je net gaat beginnen met wintersport. Daarvoor hebben we ook een aantal tips opgesteld. Ten eerste: zorg sowieso voor de juiste kleding en schoenen. Zoals ik de eerste alinea benoemd, de juiste schoenen zijn erg belangrijk voor een optimale skivakantie. 

 

  1. Kies het juiste skigebied als je net gaat beginnen; een te druk gebied met te hoge pistes is niet fijn voor als je net gaat beginnen.
  2. Zorg voor een skipas, vaak kan je deze van te voren al online bestellen. Het kan ook zijn dat je deze pas kan kopen op locatie. 
  3. Ga niet zitten bij de sleeplift. Bij de sleeplift blijf je staan. Je wordt dan de berg op gesleept. 
  4. Neem les, want veiligheid is erg belangrijk. Reserveer iemand die je les kan geven met skiën. Die kan je in een paar dagen tijd alle basics van het skiën leren. 
  5. Van te voren de reis inplannen is erg handig. Als je in de echte wintersport maanden gaat kan het namelijk erg druk zijn. 
  6. Zonbescherming! Ook al is het erg koud, is de straling van de zon boven op de berg veel harder dan je denkt. Neem lekker voldoende zonnebrand mee. 

 

Met deze tips kom je vast een heel eind als je gaat beginnen met skiën. En voor de gevorderden: zorg in elk geval dat je schoenen comfortabel zijn!

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *