Leasen is van oorsprong natuurlijk vooral bekend geworden door de autobranche. Veel werknemers maken gebruik van het aanbod om voor een voordelig tarief maandelijks een auto te kunnen rijden. Kosten voor onderhoud en dergelijken zitten er dan ook meteen bij in. Maar naast dat leasen zekerheid met zich meebrengt, kan het ook nog eens een stuk duurzamer zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de mensen die elektrisch leasen, maar we zien dit ook terug buiten de autobranche. Ben je benieuwd naar de duurzaamheid van leasen? Lees dan verder! 

Elektrisch rijden

De aanschaf van een elektrische auto is voor veel mensen niet te betalen. Naast de aanschafprijs heb je ook rekening te houden met kosten voor onverwachts onderhoud. Gelukkig maakt door middel van leasen het elektrisch rijden toch steeds grotere sprongen. Op die manier kunnen mensen elektrisch rijden die dat anders niet zouden kunnen betalen. En elektrisch rijden is natuurlijk een stuk duurzamer dan rijden in een benzine auto. Tegenwoordig kun je ook gewoon occasions leasen, waarmee je een oudere auto weer een tweede leven geeft en zo toch je steentje bijdraagt. 

Voordelen

Naast dat je met leasen dus je steuntje bijdraagt aan een beter klimaat, zitten er natuurlijk financieel ook voordelen aan. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Een volledig elektrisch wagenpark bij je bedrijf door het aanbieden van zakelijk leasen geeft natuurlijk een fantastische groene uitstraling.

Andere leasevormen

Naast auto leasen zijn er ook andere leasevormen waarmee je de impact op het milieu weer een stukje verminderd. Heb je bijvoorbeeld een tijdelijke woning en ben je op zoek naar een wasmachine? Dan kan je deze ook gewoon leasen. Tevens zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld fietsen maar ook kleren te leasen. Tegenwoordig is er veel aanbod. De levensduur van producten is een stuk langer met leasen en bovendien zorgt het leasen ervoor dat de productie van goederen weer een stuk verminder kan worden. 

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *