Steeds meer interesse in zonnepanelen

In Nederland is er steeds meer belangstelling bij huishoudens voor het aanschaffen van zonnepanelen. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Energie op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen is in sommige gevallen een financieel interessante keuze. We zien ze steeds vaker op niet alleen huizen, maar ook op kantoren, winkels en overheidsgebouwen. Naast een bijdrage aan het milieu, is het voor eigenaren ook nog eens voordeliger met betrekking tot de energienota die ze binnen krijgen. Zo is het goed voor je portemonnee én goed voor de wereld.

Hoe zit het met de prijs van zonnepanelen?

Een aantal jaren geleden was de prijs van zonnepanelen nog ontzettend hoog en zeker niet voor iedereen toegankelijk. Tegenwoordig is er voor een groter deel van de bevolking meer mogelijk. De prijzen zijn aanzienlijk gedaald wat maakt dat zonnepanelen voor een groter publiek een uitnodigende investering zijn. Echter hangen de prijzen van de benodigde zonnepanelen natuurlijk wel van een aantal elementen af. Hoeveel zonnepanelen wil je? Wat is je energieverbruik? En zo zijn er nog tal van aspecten om over na te denken.

Is het ook mogelijk om zonnepanelen te huren of leasen?

Jazeker. Naast kopen zijn huren en leasen ook opties. Als je interesse hebt in kopen, dan is het van belang hoe efficiënt de panelen zijn en wat de capaciteit is. Als je interesse hebt in huren, is het initiële investeringsbedrag niet nodig. Het wordt je hier makkelijk gemaakt doordat montage bijvoorbeeld ook uitbesteed is. Gebeurt er iets met de panelen? Dan ben je als huurder niet de dupe. Huren is met name de beste optie voor wanneer er niet veel geld is om een grote investering te maken, maar wanneer er wel op de energierekening bespaard wil worden. Tot slot is het ook nog mogelijk om zonnepanelen te leasen. Het grote voordeel hiervan is dat het een optie is om de panelen na de looptijd tegen een bedrag over te nemen.

Zonnepanelen en subsidie

De Rijksoverheid heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel subsidies uitgekeerd om aan te moedigen dat er van duurzame producten en oplossingen gebruik gemaakt wordt. Ben je van plan om zonnepanelen te kopen? Laat je dan vooral goed informeren wat het beste is in jouw specifieke situatie.

Lees hier meer over zonnepanelen en subsidie.

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *