In 2024 zijn er voor kleinverbruikers aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijf. Heeft u een elektriciteitsaansluiting  tot 3×80 Ampère en ontvangt u een enkele factuur van hun energieleverancier, vergelijkbaar met huishoudelijke aansluitingen? Dan bent u een kleinverbruiker en heeft u zicht op de onderstaande subsidies.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA maakt het mogelijk om 40% van de investeringskosten in zonnepanelen af te trekken van uw fiscale winst. Deze aftrek kan gecombineerd worden met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waardoor het belastingvoordeel nog verder toeneemt.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA laat bedrijven tot 28% van de investeringskosten aftrekken van de belastbare winst, afhankelijk van het totale investeringsbedrag binnen het boekjaar. Dit maakt het financieel aantrekkelijker voor kleinere ondernemingen om te investeren in bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen.

Salderingsregeling

Deze regeling, die vooralsnog behouden blijft, biedt kleinverbruikers een uitstekende mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen. U kunt de stroom die u niet direct gebruikt terugleveren aan het net en ontvangt hiervoor hetzelfde tarief als u betaalt voor de stroom. Dit verhoogt de rendabiliteit van uw investering in zonne-energie.

Meedoen in de energietransitie?

 

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige keuze voor bedrijven die streven naar energie-efficiëntie en het verminderen van hun ecologische impact. Door de EIA en KIA te benutten, kunnen bedrijven genieten van significante belastingvoordelen, wat de initiële kosten drukt en langdurige besparingen op energiekosten garandeert. Het is essentieel om relevante deadlines en voorwaarden van deze regelingen goed in de gaten te houden en indien nodig professioneel advies in te winnen om maximale voordelen te realiseren.

Als u overweegt te investeren in zonnepanelen, doe dan een grondige evaluatie van uw huidige elektriciteitsaansluiting en de totale investeringskosten om te bepalen welke subsidies en fiscale regelingen het meest voordelig zijn voor uw specifieke situatie. Dit zorgt ervoor dat u optimaal profiteert van de beschikbare fiscale voordelen in 2024.

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *