Zonne-energie, met een ruime marge, de meest overvloedige van alle energiebronnen en speelt zelfs bij bewolking een rol spelen bij energievoorziening. Op de zon gerichte innovaties kunnen warmte, koeling, gewone verlichting, stroom en brandstof leveren voor een groot aantal toepassingen. Ze gebruiken zonnepanelen op daken om op zonlicht gebaseerde straling te krijgen. Vervolgens wordt daglicht omgezet in energie. De vraag is wel: waarom zijn zonnepanelen een goed idee voor bedrijven? In dit artikel vind je het antwoord!

Zonnepanelen aanschaffen: welke vragen moet je stellen?

Misschien overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen voor jouw bedrijf. Neem er de tijd voor, want het is een belangrijke aankoop. Stel een aantal belangrijke vragen voordat je een beslissing neemt, zoals:

  •       Zijn zonnepanelen een goede investering?
  •       Zijn zonnepanelen goed voor het milieu?
  •       Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
  •       Zijn zonnepanelen de moeite waard voor het bedrijf ?

Zijn zonnepanelen een goede investering?
Laten we ons eens verdiepen in de bovenstaande vragen. Zonnepanelen zullen de elektriciteitskosten van je bedrijfsgebouw verlagen of misschien wel doen verdwijnen. Vandaar dat hoe meer stroom de opladers voor zonnepanelen produceren, hoe lager de elektriciteitskosten uitvallen. Deze investeringen pakken vaak goed uit voor zowel grote als kleine bedrijven.

Zijn zonnepanelen goed voor het milieu?
Door gebruik te maken van het vermogen van zonnepanelen om stroom te produceren wordt minder brandstof verbruikt. Daar neemt de vervuiling met ozonafbrekende stoffen flink af. Door zonne-energie te gebruiken kan elk bedrijf of industrie bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. En dat past helemaal bij deze tijd.

Goed imago en blije klanten
Het hebben van een milieuvriendelijke omgeving draagt bij aan een goed imago van elk bedrijf omdat vaak positieve reacties van klanten oplevert. Meer klanten zullen misschien een aankoop doen als ze merken dat de milieu impact vermindert door het gebruik van zonne-energie. Alleen maar voordelen dus!

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
Zonnepanelen  zijn zeer betrouwbaar en vereisen ze weinig ondersteuning. Het is heel anders dan andere energiebronnen. Zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar en veel organisaties garanderen  zelfs een levensverwachting van 30 jaar. Wel wordt deze vorm van energie beïnvloedt door de klimaat, de streek en de tijd. Zo werken zonnepanelen overdag het beste, als er veel zonlicht is.

Bijna geen ondersteuning nodig
Een systeem dat werkt met zonne-energie heeft bijna geen ondersteuning nodig, vooral niet als er geen batterijen worden gebruikt. Gedurende de volgende 25 tot 40 jaar zal het systeem onopvallend en efficiënt stroom opwekken.

Zijn zonnepanelen de moeite waard voor bedrijven?
Bedrijven kunnen efficiënt en consistent werken als ze zonne-energie gebruiken. Sterker nog: zonnepanelen op het dak kunnen een belangrijk verkoopargument zijn als je ervoor kiest je bedrijf te verkopen. Ze zijn immers duurzaam, bespaart kosten en gaan heel lang mee. Met de gestaag groeiende behoefte aan stroom, de stijgende olieprijzen en de zorgen rondom mens en milieu, zoeken meer  bedrijven organisaties naar vervangende energiebronnen.

Een duurzame energiebron
Zonne-energie is een degelijke, duurzame energiebron die voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Talrijke organisaties maken nu gebruik van deze energiebron, in de hoop optimaal te profiteren van alle voordelen de zonne-energie biedt. Zonne-energie heeft verrassende voordelen voor bedrijven. Het is geldbesparend en verhoogt ook nog eens de waarde van jouw bedrijfsruimte. Kortom: het is een investering die al snel zijn vruchten afwerpt.

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *