Het nemen van zonnepanelen kan een goede investering zijn in het geval dat je in het bezit bent van een dak, puntig dan wel plat. Hoewel goedkope zonnepanelen niet helemaal een ding zijn, is de investering over het algemeen na een paar jaar weer terugverdiend.

Klimaat

Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk om zo min mogelijk energie op te wekken met fossiele brandstoffen. Door de zonnepanelen mkb opbrengst kan je een deel van de energie die je afneemt van het net vervangen door gegarandeerd groene energie die je zelf produceert. Hierdoor hoeft er dus minder fossiele brandstof te worden verbruikt en dat betekent dat je minder sterk bijdraagt aan het versterkte broeikaseffect. Daardoor blijven er dus minder gassen hangen in de atmosfeer en zo zorg je er dus voor dat de aarde minder sterk zal opwarmen dan hij zou doen wanneer je fossiele brandstoffen zou blijven gebruiken.

Financieel

Naast dit klimatologische aspect is er ook een monetair aspect. Hoewel het redelijk wat kost om in eerste instantie je zonnepanelen te installeren, verdien je dit geld ook weer terug. Gemiddeld duurt het ongeveer 7 jaar tot je de kosten van je zonnepanelen hebt terugverdiend in besparing in energiekosten. Echter gaan de panelen als het goed is veel langer mee dan dat en daardoor heb je er dus uiteindelijk een redelijke winst van. Ook helpt het dat je de overtollige energie, dus de energie die je opwekt, maar niet zelf gebruikt, kan verkopen aan je buren. Voor de stroom die je aan het net levert krijg je een kleine hoeveelheid geld en zeker als je in de zomer een keer niet thuis bent, kan dat resulteren in een mooie besparing op je energierekening, epc is bijvoorbeeld erg handig.

Goed dak

Hoeveel je panelen opbrengen hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste is het weer natuurlijk, aangezien het nogal uitmaakt of je een bewolkte dag hebt of een dag met stralend weer in hoeveel je opwekt met je panelen, maar ook de ligging van je dak maakt uit. Heb je bijvoorbeeld een dak dat op het zuiden gericht staat, dan kan dat voordelig zijn als het aankomt op hoeveel uren zon er op je dak komt te staan. Maar ook of je een plat of een schuin dak hebt kan uitmaken. Dat laatste is dan vooral belangrijk voor de installatie. Op een plat dak installeren werkt bijvoorbeeld erg prettig aangezien je dan de ideale hoek voor de panelen kan gebruiken.

Gratis foto's van Zonnepanelen

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *