De mens is ijzersterk als het aankomt op grote dreigingen overleven. Kijk maar eens terug naar de geschiedenis. Al voor duizenden jaren overleven mensen het door mega grote stormen die hele dorpen in duigen kunnen leggen tot enorme tsunami’s, aardbevingen en tornados, noem het allemaal maar op. Zelf grote virussen kunnen we met gemak overleven. Het was echter niet altijd even gemakkelijk. Vroeger tijdens de middeleeuwen was de zwarte dood een rondgaande plaag, de grootste plaag van de gehele middeleeuwen. De ziekte was erg dodelijk en roeide dan ook van wel 40% tot wel 60% van de hele europese bevolking uit. Maar desalniettemin staan we hier als intrigerende diersoort nog steeds.

De grootste dreiging van nu, naast het coronavirus, is de opwarming van de aarde. De aarde warmt langzaam maar zeker aan de hand van het gedrag van de mensen die haar bewonen. De mens legt een flinke dreiging op zichzelf neer en moet dit dus ook zelf oplossen. Waar ging het mis?

De consumptiemaatschappij over de tijd
Naast het overleven houdt de mens ook heel erg van consumeren. Dat zal waarschijnlijk wel wat met elkaar te maken hebben maar ach, ik ben geen deskundige. De mens houdt ongelooflijk van consumeren, maar deze keer zal dat niet zijn wat ons van overlijden zal weerhouden, maar het veroorzaakt het juist. Met het consumeren komt veel uitstoot van vervuilende stoffen. En deze vervuilende stoffen zorgen ervoor dat de aarde steeds warmer wordt. Als de mens dus minder zou consumeren, dan zou dat ook betekenen dat de opwarming zou moeten stoppen.

Arriverende consequenties
Maar zo simpel is het alleen niet. De wereldbevolking is inmiddels zo groot, en de levensstandaard van de gemiddelde mens ligt nu zo hoog, dat zelf al zou dit ingeperkt worden en al zouden we allemaal een stuk zuiniger leven, waarschijnlijk zal de opwarming blijven toenemen. Desalniettemin kun je genoeg doen om het zelf proberen te bestrijden.

Opties en alternatieven
De allereerste en meest voor de hand liggende manier van het bestrijden van de opwarming van de aarde is door te letten op je eigen consumptieniveau. Zoals eerder al uitgelegd is de consumptie van de mensen en de opwarming van de aarde met elkaar verbonden. Maar daarnaast kun je ook nog mikken op een offerte zonnepanelen. Alle soorten zonnepanelen, zoals glas zonnepanelen of aluminium zonnepanelen, helpen een heleboel bij het bestrijden van de opwarming van de aarde. Neem zelf het initiatief!

Gratis foto's van Fotovoltaïsch systeem

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *