Als je, je afvraagt waarom je een zonneboiler moet kopen dan vertellen wij hieronder daar graag meer over. Een zonneboiler heeft als functie om te zorgen voor warm water met energie van de zon. Je kunt hierdoor ongeveer de helft op je energieverbruik onder de douche en in de keuken besparen. Natuurlijk wil je niet alleen weten waarom je een zonneboiler moet kopen en wat daar de voordelen van zijn, maar natuurlijk ook het kostenplaatje voor de aanschaf. Het is alvast goed om over te dat laatste punt te weten dat je subsidie kunt krijgen voor het aanschaffen van een zonneboiler. 

We vertellen hieronder graag de belangrijkste informatie over waarom je een zonneboiler moet kopen en allerlei andere handige en praktische punten.

Voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzame vervanger van aardgas. Je hebt het vast wel al vaker gehoord in het nieuws of ergens gelezen: de overheid wil in Nederland graag van het gas af. Zonne-energie en zonneboilers zijn daarvoor een goede vervanger. Bij het gebruik van zonne-energie komt er geen CO2 vrij en zonlicht raakt tenslotte nooit op. Een huishouden van 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m3 gas en 330 kilo CO2-uitstoot. 

Vooral in de zomer merk je de voordelen van een zonneboiler. De boiler kan dan bijna al je warme water leveren. In de winter lukt dit niet, vanwege de mindering van zonuren. Echter hoef je niet bang te zijn voor een koude douche. Met minder zonlicht zorgt je hr-ketel of warmtepomp voor warm water. Andere voordelen van een zonneboiler zijn: 

– Kostenbesparing: tot 60% minder energie voor warmwaterbereiding en tot 35% minder energie voor ruimteverwarming
– Lager verbruik van fossiele brandstoffen
– Zonneboilers kunnen in bestaande systemen worden geïntegreerd
– Moderne systemen hebben een hoog rendement, zelfs in de winter

Zonneboiler subsidie

De aanschaf van een zonneboiler is niet heel goedkoop. Met subsidie voor zonneboilers kun je profiteren voor een aanzienlijke verlaging op de totale aanschafprijs. Het voordeel van de subsidie kan oplopen tot wel 2.000 euro. En belangrijk om te weten is dat de subsidie regeling zowel voor consumenten als bedrijven geldig is. Via de website van de Rijksoverheid kun je kijken of je in aanmerking komt voor subsidie. 

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *