Welk merk u ook kiest, het merk moet voldoen aan een aantal voorwaarden en normen. Deze normen zijn internationaal geldig en zijn opgesteld door het IEC. En IEC staat voor Internationaal Elektrotechnisch Comité. Deze keurt de zonnepanelen op elektrisch en fysisch gebied. Ook voor uw woning in Zwolle kan dit interessant zijn. 

Rendement van zonnepanelen

Een voorwaarde is dat alle zonnepanelen merken een vastgesteld minimum aan rendement moeten halen. Enkele bekende Chinese zijn Suntech, Yingli, Trina Solar en CEEG. Enkele Japanse/Westerse zijn Sanyo, Sharp en Schueco. Vaak ten onrechte wordt gedacht dat Chinese panelen van mindere kwaliteit zouden zijn. Zij zijn van goede kwaliteit maar u betaalt er minder voor dan bij Europese fabrikanten terwijl vaak de Europese merken Chinese zonnecellen hebben.

 

Vergunning zonnepanelen Zwolle

Een vergunning om zonnepanelen te mogen installeren is in de meeste gevallen niet nodig. U moet u wel aan een aantal voorwaarden houden. Heeft u enige twijfel omtrent het plaatsen, neem dan contact op met de afdeling Bouw en Woningtoezicht van uw gemeente. U heeft geen bouwvergunning nodig:

  • 1. Het zonnepaneel één geheel vormt met de installatie voor het opwekken van elektriciteit.
  • 2. De collectors mogen niet worden geplaatst bij een monument. Collectors mogen ook niet worden geplaatst door het Rijk aangewezen dorps- of stadsgezicht.
  • 3. Een paneel moet op of aan het bouwwerk worden geplaatst.
  • 4. Een paneel op een plat dak. De hellingshoek van het paneel mag niet groter zijn dan 35 graden. Een zonnepaneel moet tenminste net zo ver van de dakrand verwijderd blijven als het paneel hoog is.
  • 5. Een paneel op een schuin dak. Het paneel mag niet uitsteken. Dat wil zeggen dat alle zijden binnen het vak van het dak moeten blijven. De hellingshoek van het zonnepaneel moet dezelfde zijn als de hellingshoek van het dakvlak.
  • 6. Informatie voor het laten installeren van zonnepanelen in Zwolle kun je eenvoudig online opvragen bij verschillende leveranciers en installateurs. 

Geschikte zonnepanelen vinden, hoe werkt dat?

  • Budget

 

Voordat u op zoek gaat naar een zonnepaneleninstallatie, bepaalt u uw budget.

  • Jaarlijkse verbruik

 

Wat is uw huidige jaarlijkse stroomverbruik (aantal kWh)? U vindt dit op de jaarafrekening van uw energieleverancier.

  • Dakvlak

 

Bepaal uw daktype: is het een schuin of plat dak, wat zijn de afmetingen en windrichting

  • Calculator

 

Met deze informatie kan je de verschillende systemen en aanbieders met elkaar vergelijken. 

 

Onderhoud uw zonnepanelen in Zwolle

Voor het onderhoud is het aan te raden jaarlijks te controleren of er geen hardnekkig vuil op de panelen is gekomen U kunt dit verwijderen door middel van een zachte borstel en water, schoonmaakmiddelen kunnen voor krassen zorgen die het opwekken van energie tegengaan. Hardnekkig vuil komt vaak voor in de buurt van bijvoorbeeld een spoorlijn, een drukke snelweg of een industrieterrein waar zich zware industrie bevindt.

U kunt dus wel stellen dat een zonnepaneleninstallatie erg onderhoudsvriendelijk is en men er nauwelijks omkijken naar heeft.

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *