Hoewel Nederland plant veiliger wordt willen wij dit nog verder uitbreiden, op de website van Brandveilig-Nederland.nl vindt u diverse producten om uw woning of bedrijfspand brandveiliger in te richten. We vertellen graag wat meer over de grootste oorzaken waardoor brand regelmatig ontstaat. Daarnaast vertellen wie ook graag wat je kunt doen om brand te voorkomen.

Nederland wordt steeds brandveiliger

Over het algemeen tonen cijfers aan dat Nederland steeds brandveiliger wordt. Dit komt ongetwijfeld door de vele brandveiligheidsproducten en maatregelen die er tegenwoordig zijn. Het is wel zorgwekkend dat er nog altijd veel branden ontstaan bij seniorenwoningen, het is berekend dat senioren gemiddeld drie keer zoveel kans hebben om te overlijden door een brand. Er komen daarom steeds meer maatregelen om de problemen te verhelpen.

Warm En Gezellig, Popcorn, Koffie, Open Haard, Cozy

De grootste oorzaken van brand

We hebben geen exacte cijfers kunnen vinden maar het blijkt wel dat de grootste oorzaken van brand als volgt zijn. Bovenaan staan nog altijd sigaretten, sigaretten die weggegooid worden of mensen die in slaap vallen met een sigaret bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen brandende kaarsen echt een nachtmerrie opleveren. Laat dus nooit kaarsen te lang branden en check dit altijd voordat je naar bed gaat. Ook zijn er nog altijd veel branden die ontstaan door blikseminslag, daar kunnen we helaas weinig tegen doen, behalve een goede Inrichting van alle elektriciteitskabels.

Brand, Rook, Wedstrijd, Branden, Ontsteking, Vlam

Neem voorzorgsmaatregelen voor brandveiligheid

Er zijn een hoop dingen die je zelf kan doen om te voorkomen. Houd er rekening mee dat de grootste branden ontstaan omdat vuur zich snel kan verspreiden. Maak dus niet veel gebruik van materiaal dat eenvoudig vlam vat. Maak daarnaast gebruik van brandmelders in je woning zodat je op tijd een waarschuwing krijgt als er wel bijna een brand ontstaat. Als je kinderen hebt is het slim om goed te letten op brandbaar materiaal. Laat bijvoorbeeld nooit aanstekers of lucifers rondslingeren.

 

Categorie├źn: Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *