Duurzaamheid is een thema dat steeds populairder wordt. Niet alleen binnen organisaties, maar ook binnen huishoudens. Wat begint bij afvalscheiding, tot minder gebruik van plastic en papier tot het zelf opwekken van energie. Er zijn verschillende manieren om een steentje bij te dragen aan het milieu. Met name voor organisaties is dit een thema wat erg interessant is voor meerdere stakeholders. Daarnaast is het voor organisaties ook interessant om een ISO 14001 certificaat te behalen voor het aantonen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook binnen de bouw kunnen dit soort elementen worden vastgelegd binnen BIM. Benieuwd naar hoe je bewuster om kan gaan met het milieu? Hier lees je de tips die je kunnen helpen.

Gebruik van licht

Een makkelijke manier om bewuster om te gaan met het milieu is het gebruik van licht. Hierbij kun je bijvoorbeeld kijken naar de type lampen die je thuis hebt en deze vervangen voor spaarlampen. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar het gebruik van licht. Voor op kantoor kunnen bijvoorbeeld sensoren interessant zijn die reageren op de beweging en aan of uit switchen op het moment dat er geen mensen in een bepaalde ruimte zijn. Dit is een makkelijke manier om te besparen op de kosten rondom energie.

milieu

Plastic

Een andere manier om bewuster om te gaan met het milieu is het reduceren van gebruik van plastic. Drink je bijvoorbeeld veel water uit plastic flesjes? Dan is een makkelijke manier om plastic afval te reduceren door gebruik te maken van een drinkbeker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Dopper. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook een manier om zelf geld te besparen op het kopen van plastic flesjes. Ook het aanschaffen van plastic tasjes kan een makkelijke manier zijn om op te besparen. Koop bijvoorbeeld een linnen tasje of neem een boodschappentas mee naar de supermarkt.

Papier

Ook het reduceren van gebruik van papier is een goede manier om een steentje bij te dragen aan de natuur. Of het nou om papier gebruik gaat op kantoor of het gebruik van papier thuis, besparen hierop is vrij makkelijk. Maak bijvoorbeeld meer notities of boodschappenlijstjes digitaal in plaats van op papier. Ook bekertjes van karton kunnen bijvoorbeeld vervangen worden voor mokjes.

Maak jij thuis al bewustere keuzes met betrekking tot het milieu? Ook afvalscheiding is simpele manier om duurzaamheid binnen het huishouden op te nemen. Of wat dacht je van het verbruik van water verminderen door bijvoorbeeld korter te douchen. Het maakt niet uit op welke manier jij bewustere keuzes maakt, alle kleine beetjes helpen.

recycling

 

Categorieën: Duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *