Goede zonwering is erg fijn voor iedere huiseigenaar. Rolluiken zorgen voor isolatie bij warmte en koude, geluidsisolatie, verduistering, is inbraak vertragend en biedt bescherming aan de kozijnen. Bij kwalitatief goede rolluiken zijn deze kenmerken, de meest belangrijke eigenschappen. In de winterperiode houden de rolluiken de kou buiten waardoor er op de energiekosten wordt bespaard. Op warme zomerdagen blijft uw huis lekker koel. De rolluiken houden de warmte buiten en voorkomen ook nog verkleuring van uw spullen, doordat ze de UV-straling tegenhouden. Tevens hebben de rolluiken niet alleen een zonwerende functie, maar hebben ze ook een geluid- en inkijk-werende functie.

De prijzen van de rolluiken verschillen sterk, omdat sommige modellen meer mogelijkheden bieden dan andere. Bijvoorbeeld de maximale grootte van de rolluiken, de sterkte van de lamellen en de soort kast waarin het rolluik oprolt. De duurdere modellen hebben tevens ook meer mogelijkheden qua kleur dan de goedkopere rolluiken en het materiaal is vaak ook beter dan de goedkopere rolluiken.

De verschillende leveranciers van rolluiken blijven continue innoveren door constante veranderingen in de markt. Steeds weer worden de rolluiken verbeterd; lichter, mooier, ander materiaal enzovoorts. Tegenwoordig zijn ze zelfs te bedienen door middel van domotica.

Welke soorten zonwering zijn er nog meer?

Rolluiken zijn niet de enige oplossing om de zon buiten uw huis te houden. Er zijn nog andere oplossingen, namelijk:

  • Markiezen

Als u geïnteresseerd bent in een karakteristieke zonwering, dan kunt u kiezen voor markiezen. De stijlvolle uitstraling van markiezen passen heel erg goed bij woningen met een traditionele of landelijke uitstraling. Dit betekent niet dat markiezen alleen bij oudere/traditionelere huizen worden toegepast en gebruikt, ook bij de meeste nieuwbouwhuizen zijn markiezen ontzettend populair.

  • Horren

Door de allernieuwste technieken kunnen horren worden toegepast in rolluiken. Door de combinatie van horren met rolluiken is uw woning goed beschermd tegen ongedierte, en kunnen uw ramen open zonder dat u te maken krijgt ongedierte, zoals bijvoorbeeld muggen. Deze combinatie van rolluiken en horren is voornamelijk geschikt bij draaikiepramen.

  • Screens

Net als de normale rolluiken hebben screens een zonwerende- en inkijk werende functie. Het grootste verschil is echter dat screens wel de mogelijkheid bieden om naar buiten te kunnen kijken. Er blijft ook gewoon daglicht naar binnen komen wanneer de screens naar beneden zijn. Screens worden vaak gebruikt in kantoorpanden en openbare gebouwen. Screens zijn ook heel erg geschikt voor woonhuizen en bieden mogelijkheden voor alle soorten woningen.

De prijzen en modellen

Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat u een rolluik aanschaft dat bij u past en binnen uw kostenplaatje valt. Er zijn verschillen in de kwaliteit van rolluiken en vertaalt zich in de prijzen van een rolluik. Online kunt u door middel van rolluik aanbiedingen veel goedkoper uitkomen dan dat u rolluiken koopt zonder actie of aanbieding. Het kopen van een goedkoop rolluik betekent niet direct dat de kwaliteit minder is dan de wat duurdere modellen, Ook de grootte van het rolluik speelt in grote mate mee bij de prijs van een rolluik. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over uw keuze voor welk rolluik u kiest, een duurder rolluik betekent niet direct dat het rolluik voor u de juiste is. Door vrijblijvend offertes aan te vragen kunt u verschillende rolluiken met elkaar vergelijken en uiteindelijk komen tot het juiste product.

Goedkoop of duur?

Het is mogelijk om goedkope rolluiken te kopen dan dient er wel rekening gehouden te worden met het feit dat de kwaliteit minder kan zijn. Dit is niet van toepassing op alle rolluiken omdat het materiaal verschilt. U moet uiteindelijk de afweging maken of u voor hetgeen gaat met de hoogste kwaliteit dan betaalt u automatisch meer dan bij een goedkoper rolluik.

Categorie├źn: Zonwering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *